Blood Bowl III

Rozmowy ogólne o Blood Bowl III
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
leon
trener

Zdobyte trofea

Pozostałe odznaki

Re: Blood Bowl III

Post autor: leon » 25 maja 2023, 22:42

traca czas na robienie posra****ch trailerow zamiast robic porzadek z gra.
Amazonki PL-stół-11 78-28-26
Chaos PL-stół-11 9-4-2
Chaos Renegades PL-stół-11 4-0-0
Wood elfs PL-stół-11 3-0-2
Orcs PL-stół-11 10-5-3
Lizardmen PL-stół-11 1-0-0

Awatar użytkownika
Raven
rekrut

Post autor: Raven » 25 maja 2023, 22:46

Nimar pisze: 25 maja 2023, 20:56 Tak czułem, że będą jaszczurki :)
No i moim zdaniem elegancko 8-)

Rozjechał nam się teraz cały Roadmap o około miesiąc więc pewnie kolejny Team (i tym samym drugi sezon) nie będzie miał premiery pod koniec sierpnia jak wstępnie planowano, tylko pod koniec września (żeby zachować 3-miesięczną przerwę na czas trwania sezonu).

W związku z tym i z racji wcześniejszych przecieków myśle, że kolejnym teamem będą Shambling Undead lub Necromantic Horror wprost idealne na czas Halloween. ;)
My GW Blood Bowl Collection
  • Team - 6 / 23
  • Dice - 7 / 23
  • Pitch - 3 / 17
  • Books - 2 / 3

Awatar użytkownika
Manit0u
rekrut

Post autor: Manit0u » 26 maja 2023, 09:44

No niestety mojego ulubionego teamu nie ma jeszcze. Też smuteczek trochę, że skoro robią to na bazie figurek wydanych przez GW to jak wejdzie necro to będzie brzydkie :(

Lizaki też średnio mi się podobają. By mogli trochę kreatywnością się wykazać...
Time is precious. Waste it wisely.

Awatar użytkownika
Raven
rekrut

Post autor: Raven » 26 maja 2023, 10:11

Manit0u pisze: 26 maja 2023, 09:44 No niestety mojego ulubionego teamu nie ma jeszcze. Też smuteczek trochę, że skoro robią to na bazie figurek wydanych przez GW to jak wejdzie necro to będzie brzydkie :(
Już był wyciek jak będą wyglądać. Faktycznie są podobni do figurek z GW jednakże modele na tym screenie prezentują się całkiem fajnie. :) Oczywiście w mojej opinii. :D

Obrazek
  • Team - 6 / 23
  • Dice - 7 / 23
  • Pitch - 3 / 17
  • Books - 2 / 3

Awatar użytkownika
Raven
rekrut

Post autor: Raven » 28 maja 2023, 10:13

Z tego co widzę w sieci, trailer nadchodzących Lizardmenów który został wrzucony na przeróżne kanały YouTube takie jak oczywiście oficjalny Nacon ale również PlayStation czy IGN cieszy się naprawdę dużym zainteresowaniem.

Wiele osób pozytywnie ocenia samo wykonanie zwiastuna i osobiście liczę, że finalny content będzie równie dobrze dopracowany i przygotowany.

Cyanide stawia wszystko na jedną kartę i dobrze. Ja mówię "Sprawdzam" i jedyne co pozostaje to poczekać kilka tygodni i zobaczyć co tam w ręku mają przygotowane dla nas deweloperzy.
  • Team - 6 / 23
  • Dice - 7 / 23
  • Pitch - 3 / 17
  • Books - 2 / 3

Awatar użytkownika
R2-D2
blitzer

Post autor: R2-D2 » 28 maja 2023, 12:44

A ja troszkę pokrytykuje :D

BB3 ma praktyczni zerowy peak na Twich wszyscy streamerzy wrócili do bb2 (nawet fumbbl ma ostatnio większy xD), pewnie zmieni się to trochę z początkiem sezonu i wydaniem dlc z jaszczurkami. Na steam 1681 oceny negatywne do 962 pozytywnych :D

A co do samego trailera, mamy 2023 rok :D Poziom animacji w nim ten sam co w trailerach bb2 tylko tekstury o wyższej rozdzielczości i generyczne shadery :D

I owszem grę można naprawić to nie ulega wątpliwości, ale do dziś dnia nie ma poprawki narzędzi ligowych za to leci płatne dlc i monetyzacja xD
Deadline gotuje Gamoniom żurek !

Naf nick: m6k3

Awatar użytkownika
Raven
rekrut

Post autor: Raven » 28 maja 2023, 16:46

R2-D2 pisze: 28 maja 2023, 12:44 A ja troszkę pokrytykuje :D

BB3 ma praktyczni zerowy peak na Twich wszyscy streamerzy wrócili do bb2 (nawet fumbbl ma ostatnio większy xD), pewnie zmieni się to trochę z początkiem sezonu i wydaniem dlc z jaszczurkami. Na steam 1681 oceny negatywne do 962 pozytywnych :D

A co do samego trailera, mamy 2023 rok :D Poziom animacji w nim ten sam co w trailerach bb2 tylko tekstury o wyższej rozdzielczości i generyczne shadery :D

I owszem grę można naprawić to nie ulega wątpliwości, ale do dziś dnia nie ma poprawki narzędzi ligowych za to leci płatne dlc i monetyzacja xD
Powiem Ci, że przywyknąłem do negatywnych opinii i ogólnego nastawienia do BB3. Rozumiem krytykę i szanuję jednak mam wrażenie, że większość z graczy nie dała deweloperom drugiej szansy. Cyanide to stosunkowo małe studio i tak jak pisałem już wielokrotnie, tworzą jednocześnie kilka projektów a więc zasób ludzi przydzielonych do Blood Bowla jest stosunkowo mało.

Chciałbym tylko zauważyć, że nawet ogromnym studiom zdarzają się wtopy i świetnym przykładem jest chociażby Cyberpunk który był klęską totalną, również wyszedł z kilkuletnim opóźnieniem i był robiony "na ostatnią chwilę". Teraz, po dłuższym czasie od premiery gra w końcu została poważnie poprawiona i ludzie zapominają o pierwotnym "f**k-upie". Chcę wierzyć, że tak samo będzie tutaj. ;)

W mojej opinii hejt i ogólne niezadowolenie jest oczywiście uzasadnione jednak zbyt mocno przesadzone. Same opinie na Steamie o których wspominałeś są już dużo lepsze niż były na samym początku (dzięki licznym poprawkom) a premiera pierwszego sezonu (a przynajmniej na to liczę) będzie momentem przełomowym.

Z resztą... Pożyjemy, zobaczymy. Myślę, że do końca roku kiedy ukaże się już 3 sezon, w grze będziemy mieli 15 drużyn, w pełni dopieszczoną funkcję turniejową i moderatorską oraz (trzymam kciuki) cross-play nikt nie będzie chciał wracać do BB2 a jeśli już to z sentymentu. ;)

Z zasady jestem raczej realistą ale w tym wypadku widzę światełko w tunelu i optymistycznie patrzę w przyszłość. :D
  • Team - 6 / 23
  • Dice - 7 / 23
  • Pitch - 3 / 17
  • Books - 2 / 3

Awatar użytkownika
leon
trener

Zdobyte trofea

Pozostałe odznaki

Post autor: leon » 28 maja 2023, 18:18

6.6 wychodzi D4. Bb3 może gnić na razie tam gdzie jest czyli w czarnym mroku
Amazonki PL-stół-11 78-28-26
Chaos PL-stół-11 9-4-2
Chaos Renegades PL-stół-11 4-0-0
Wood elfs PL-stół-11 3-0-2
Orcs PL-stół-11 10-5-3
Lizardmen PL-stół-11 1-0-0

Awatar użytkownika
R2-D2
blitzer

Post autor: R2-D2 » 28 maja 2023, 21:25

Raven pisze: 28 maja 2023, 16:46
R2-D2 pisze: 28 maja 2023, 12:44 A ja troszkę pokrytykuje :D

Powiem Ci, że przywyknąłem do negatywnych opinii i ogólnego nastawienia do BB3. Rozumiem krytykę i szanuję jednak mam wrażenie, że większość z graczy nie dała deweloperom drugiej szansy. Cyanide to stosunkowo małe studio i tak jak pisałem już wielokrotnie, tworzą jednocześnie kilka projektów a więc zasób ludzi przydzielonych do Blood Bowla jest stosunkowo mało.

Chciałbym tylko zauważyć, że nawet ogromnym studiom zdarzają się wtopy i świetnym przykładem jest chociażby Cyberpunk który był klęską totalną, również wyszedł z kilkuletnim opóźnieniem i był robiony "na ostatnią chwilę". Teraz, po dłuższym czasie od premiery gra w końcu została poważnie poprawiona i ludzie zapominają o pierwotnym "f**k-upie". Chcę wierzyć, że tak samo będzie tutaj. ;)

W mojej opinii hejt i ogólne niezadowolenie jest oczywiście uzasadnione jednak zbyt mocno przesadzone. Same opinie na Steamie o których wspominałeś są już dużo lepsze niż były na samym początku (dzięki licznym poprawkom) a premiera pierwszego sezonu (a przynajmniej na to liczę) będzie momentem przełomowym.

Z resztą... Pożyjemy, zobaczymy. Myślę, że do końca roku kiedy ukaże się już 3 sezon, w grze będziemy mieli 15 drużyn, w pełni dopieszczoną funkcję turniejową i moderatorską oraz (trzymam kciuki) cross-play nikt nie będzie chciał wracać do BB2 a jeśli już to z sentymentu. ;)

Z zasady jestem raczej realistą ale w tym wypadku widzę światełko w tunelu i optymistycznie patrzę w przyszłość. :D
Małe sprostowanie wydawca to NACON

Mała ciekawostka NACON jest odpowiedzialny też za jedną z najgorzej przyjętych gier tego roku Golluma :D
Ostatnio zmieniony 28 maja 2023, 21:27 przez R2-D2, łącznie zmieniany 1 raz.
Deadline gotuje Gamoniom żurek !

Naf nick: m6k3

Awatar użytkownika
Manit0u
rekrut

Post autor: Manit0u » 28 maja 2023, 21:27

Raven pisze: 28 maja 2023, 16:46 Powiem Ci, że przywyknąłem do negatywnych opinii i ogólnego nastawienia do BB3. Rozumiem krytykę i szanuję jednak mam wrażenie, że większość z graczy nie dała deweloperom drugiej szansy.
Jak drugiej szansy? To już trzecia gra Blood Bowl, którą robi to studio. W międzyczasie podstawowe rzeczy w grze wcale nie uległy zmianie więc wypuszczanie nowego produktu, w którym brakuje podstawowych funkcji, które były już 10 lat temu w ich tytule, albo w którym nie działają podstawowe mechaniki (które robili i naprawiali przez 2 poprzednie tytuły) nie ma jak dla mnie rozsądnego wytłumaczenia.

Bardzo źle świadczy o całym studio bo wygląda to trochę tak jakby robili wszystko za każdym razem od zera, z całkiem nowymi ludźmi. Ale nawet wtedy nie powinno być tego typu problemów, chyba że jakimś cudem zgubili gdzieś stary kod, dokumentację itp. (co też brzmi niepoważnie).

Nie ma co się dziwić, że ludzie są zawiedzeni. Każdy spodziewał się, że tym razem im się uda bo mają bagaż doświadczenia z poprzedniej wersji. Jak się okazało, że chyba jednak nie to wszyscy byli zaskoczeni i zasmuceni. Stąd te negatywne opinie i raczej pesymistyczne podejście, ale to Cyanide ma na własne życzenie. Zwłaszcza, że skupili się na tym całym systemie monetyzacji zamiast na podstawach i chyba w ogóle zignorowali to co im gracze próbowali mówić przy poprzedniej edycji.

W idealnym świecie byśmy dostali release, gdzie działają podstawowe rzeczy, ligi automatyczne i customowe są itp. i ten early release by był przeznaczony na naprawienie potencjalnych bugów tam. Cash shop to sobie mogli dodać potem, jak już by mieli działający produkt i wtedy też ludzie pewniej chętnie by tam zaglądali żeby sobie pocustomizować drużyny.
Time is precious. Waste it wisely.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Blood Bowl III”