Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

"Piłka jest kolczasta a pola punktowe są dwa". Wszystko o zasadach gry Blood Bowl.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
teillman
trener
Posty: 2851
Rejestracja: 11 sty 2017, 00:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: teillman » 19 paź 2020, 13:08

Ta jasne ;)
Steam:teillman
Obrazek
Gamonie wykonują blitz i podanie tym samym zawodnikiem podczas jednej akcji. :?

Awatar użytkownika
bukszpan
trener
Posty: 3347
Rejestracja: 16 sty 2016, 18:48
Lokalizacja: Kielce

Zdobyte trofea

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: bukszpan » 02 lis 2020, 21:41

Mam pytanie co do tego jak dokładnie działa Stand Firm u zahipnotyzowanego zawodnika.
W BB2 wygląda to tak, że gdy taki zawodnik jest blokowany, to SF działa i gra pyta się czy użyć umiejki.
Ale już gdy blokowany jest inny zawodnik, który potem jest przepychany na pole na którym stoi zahipnotyzowany zawodnik z SF, to pytania nie ma i jest normalne przepchnięcie, tak jakby SF nie działał.
To tak dokładnie ma działać?
I jeśli dobrze to jest, to mógłbym prosić o wyjaśnienie dlaczego tak to działa?

Awatar użytkownika
Mesior
liniowy
Posty: 908
Rejestracja: 30 gru 2017, 16:21

Zdobyte trofea

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: Mesior » 02 lis 2020, 21:54

@bukszpan Wydaje mi się że to jest błąd gry. Hipnoza powoduje że traci się tylko strefy ataku i między innymi nie można dobrowolnie się przemieścić (DT, shadowing, passing blok). Jeżeli gracz został popchnięty przez innego to i tak imo może skorzystać z SF (albo z SS) bo sam dobrowolnie się nigdzie nie rusza
Steam: https://steamcommunity.com/profiles/76561198027844116/

BB2: MysiorPysior

FUMBBL: Mesior

Awatar użytkownika
leon
trener
Posty: 6051
Rejestracja: 13 lut 2015, 07:42

Zdobyte trofea

Pozostałe odznaki

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: leon » 02 lis 2020, 23:15

blad gry
Amazonki PL-stół-11 60-20-20
Chaos PL-stół-11 9-4-2
Chaos Renegades PL-stół-11 4-0-0
Wood elfs PL-stół-11 3-0-2

Awatar użytkownika
Vincent
trener
Posty: 2917
Rejestracja: 31 gru 2016, 09:13
Lokalizacja: Warszawa

Zdobyte trofea

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: Vincent » 03 lis 2020, 08:11

Tak, nie ma znaczenia czy jest chain push czy bezpośrednie przepchnięcie, analogicznie jak w sidestepie. BB2 na początku również i z obsługą sidestepa w takich sytuacjach miał problem, potem to poprawili. Widać nie w całości :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kwestia Zasad”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość