Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

"Piłka jest kolczasta a pola punktowe są dwa". Wszystko o zasadach gry Blood Bowl.
Awatar użytkownika
Kretonal
trener
Posty: 706
Rejestracja: 31 sty 2018, 11:59

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: Kretonal » 31 paź 2019, 08:01

Rogal pisze:
31 paź 2019, 07:18
Elo, nowy mag na ile zamienia w żabę? Do końca drajwa czy meczu?
Do końca drive
Księga ulicy mówi jasno: Jeśli trafisz na silniejszego przyjmij z pokorą wpierdol od niego

aka Jołkipołki

Chciałbym zobaczyć odcinek Familiady, gdzie po jednej stronie są Gamonie, a po drugiej Deadline.

Awatar użytkownika
bialy
trener
Posty: 746
Rejestracja: 16 paź 2017, 14:09

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: bialy » 31 paź 2019, 08:19

leon pisze:
30 paź 2019, 12:27
ach ci oszusci z Włoch. nawet na tym mnie wałowali.
Graleś przeciwko Włochowi z 7 siły i break tacklem i nie zauważyłeś, że coś nie bangla? ;)

Awatar użytkownika
leon
Zdobyte Trofea:
Zdobyte Trofea:
Posty: 5048
Rejestracja: 13 lut 2015, 07:42

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: leon » 31 paź 2019, 09:51

bialy pisze:
31 paź 2019, 08:19
leon pisze:
30 paź 2019, 12:27
ach ci oszusci z Włoch. nawet na tym mnie wałowali.
Graleś przeciwko Włochowi z 7 siły i break tacklem i nie zauważyłeś, że coś nie bangla? ;)
troche inny był schemat. ale najwazniejsze tam bylo 6+
Amazonki PL-stół-11 56-19-19
Chaos PL-stół-11 9-4-2

Awatar użytkownika
Caliban
trener
Posty: 612
Rejestracja: 17 sie 2018, 14:44

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: Caliban » 05 lis 2019, 08:22

Jeśli zawodnik ma break tackle i dodge, to w przypadku braku spełnienia warunków dla użycia break tackle może użyć dodge?

Awatar użytkownika
Vincent
Zdobyte Trofea:
Zdobyte Trofea:
Posty: 2639
Rejestracja: 31 gru 2016, 09:13
Lokalizacja: Warszawa

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: Vincent » 05 lis 2019, 08:29

Tak. I jeśli za drugim razem spełni warunek break tackla to go używa.

Awatar użytkownika
KapitanStokczan
star player
Posty: 506
Rejestracja: 28 wrz 2017, 21:55
Lokalizacja: Łódź

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: KapitanStokczan » 05 lis 2019, 12:01

Break tackla możesz użyć raz na turę
Siewcy Pop-Khornu! W/D/L 6/1/5
Turnieje:
PO 2019 3/0/2
3C BB 2019 2/0/3
Złożonych w ofierze: 37 :evil:
Liga:
2/1/3
Ofiary:6
Krew dla boga krewnych! Czaszki dla tronu czaszek !

Awatar użytkownika
bukszpan
Zdobyte Trofea:
Zdobyte Trofea:
Posty: 2896
Rejestracja: 16 sty 2016, 18:48
Lokalizacja: Kielce

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: bukszpan » 05 lis 2019, 13:13

Ale co ważne, deklarujesz jego użycie dopiero PO rzucie.
Tak że jesli pierwszy unik uda się bez korzystania z BT, to później w turze możesz jeszcze z niego skorzystać w trakcie ewentualnego kolejnego uniku.

Awatar użytkownika
MysiorPysior
Zdobyte Trofea:
Zdobyte Trofea:
Posty: 603
Rejestracja: 30 gru 2017, 16:21

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: MysiorPysior » 07 lis 2019, 11:44

Jak patrzeć na horns + dauntless? Wszystko mi mówi że przy blitz najpierw wskakują rogi +str i dopiero później danutless, czy mam rację?
Steam: https://steamcommunity.com/profiles/76561198027844116/

BB2: MysiorPysior

FUMBBL: MysiorPysior

Awatar użytkownika
Oren
trener
Posty: 1995
Rejestracja: 25 sty 2018, 10:25
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: Oren » 07 lis 2019, 11:54

Wg definicji skilla asysty używasz po rzuceniu na dauntless ale inne modyfikatory przed, więc najpierw rogi dają Tobie plus do siły potem dopiero rzucasz Dauntless.
Jesteś tak dobry jak Twój ostatni mecz!
Oren (Chaos Chosen) vs Smollar (Lizardmen) 1-2
Ostatni turniej - Fallen Star
Może w końcu się uda - Goblin - 2/0/2 - 6/12 miejsce!

Nick na Steam: Oren

Obrazek

Awatar użytkownika
MysiorPysior
Zdobyte Trofea:
Zdobyte Trofea:
Posty: 603
Rejestracja: 30 gru 2017, 16:21

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: MysiorPysior » 07 lis 2019, 11:56

Tak podejrzewałem, dziena @Oren
Steam: https://steamcommunity.com/profiles/76561198027844116/

BB2: MysiorPysior

FUMBBL: MysiorPysior

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kwestia Zasad”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość