Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

"Piłka jest kolczasta a pola punktowe są dwa". Wszystko o zasadach gry Blood Bowl.
Awatar użytkownika
bor667
star player
Posty: 534
Rejestracja: 17 paź 2017, 08:09
Lokalizacja: Ruda Śląska / Świętochłowice

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: bor667 » 24 gru 2019, 21:18

Xsaw pisze:
24 gru 2019, 21:06
Możliwe ze było ale nie szukajka nie pomaga, a google też za bardzo nie odpowiada. W grze ligowej, czy przy kontuzji -1 AGI, poza tym że traci się zręczność i dostaje MNG, to koszt zawodnika spada? Jeżeli tak to o ile? Analogicznie jak przy wzroście tego atrybutu czyli 40k?

Pozdrawiam i życzę wszystkim smacznych i wesołych świąt.
niestety nie spada :(
zostaje tak jak było i kontuzja gratis

Awatar użytkownika
leon
Zdobyte Trofea:
Zdobyte Trofea:
Posty: 5376
Rejestracja: 13 lut 2015, 07:42

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: leon » 25 gru 2019, 22:35

nigdy nie spada Ci koszt zawodnika. dlatego wiele osob wywala od razu takich z minusami do statow
Amazonki PL-stół-11 56-19-19
Chaos PL-stół-11 9-4-2

Awatar użytkownika
Rogal
trener
Posty: 2091
Rejestracja: 11 sty 2017, 14:58
Lokalizacja: Warszawa

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: Rogal » 20 sty 2020, 10:08

Siema
W sobotę w Łodzi mieliśmy taką dyskusję zanim temat umarł po minucie i wszyscy poszli na wódkę.
Frenzy vs Stand Firm. Czy jak frenzujący typ przy pierwszym bloku wyrzuci/wybierze "push" na typie ze stand firmem to czy wykonuje drugi blok?
Steam: Rogal1979
Jak się poprzestawia kilka liter w słowie Deadline to wychodzi "kocham krasie" :shock:

NairoD
Zdobyte Trofea:
Zdobyte Trofea:
Posty: 2894
Rejestracja: 06 sty 2015, 15:57

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: NairoD » 20 sty 2020, 10:26

Rogal pisze:
20 sty 2020, 10:08
Siema
W sobotę w Łodzi mieliśmy taką dyskusję zanim temat umarł po minucie i wszyscy poszli na wódkę.
Frenzy vs Stand Firm. Czy jak frenzujący typ przy pierwszym bloku wyrzuci/wybierze "push" na typie ze stand firmem to czy wykonuje drugi blok?
Musi wykonac ponownie blok
Slanny 2019 - 4/1/1 (6)
Slanny 2018 - 43/11/18 (72)
Slanny 2017 - 36/8/24 (68)
Slanny 2016 - 21/10/18 (49)

Stunty 2020 - 2/0/1 (3)

Teams of Legends:
Deadly Nightshades - w trakcie lepienia (może kiedyś skończe...)

Awatar użytkownika
TomB
liniowy
Posty: 81
Rejestracja: 14 lut 2019, 19:47

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: TomB » 27 sty 2020, 16:34

Mam pytanie: blitzując BG z hornsami i posiadając skill breaktackle jaką siłę liczyć przy modyfikacjach podstawową czy +1?
Obrazek

Awatar użytkownika
Xsaw
trener
Posty: 606
Rejestracja: 05 wrz 2017, 20:15

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: Xsaw » 27 sty 2020, 16:53

TomB pisze:
27 sty 2020, 16:34
Mam pytanie: blitzując BG z hornsami i posiadając skill breaktackle jaką siłę liczyć przy modyfikacjach podstawową czy +1?
W opisie rogów jest " Horns adds 1 to the player's strength for any block(s) he makes during a Blitz Action." A Break tackle to w zasadzie rzut na unik - "The player may use his strenght instead of his agility when making a dodge roll.[...]" , tylko że używasz do niego siły a nie agi. Jak dla mnie liczyć siłę bazową, ale niech ktoś mądrzejszy ode mnie się wypowie i potwierdzi lub nie.

Awatar użytkownika
Pegaz
Zdobyte Trofea:
Zdobyte Trofea:
Posty: 475
Rejestracja: 18 paź 2015, 15:20

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: Pegaz » 27 sty 2020, 18:47

Dokładnie, rogi dodają siłę przy blokowaniu a nie przy robieniu uniku, więc nie wpływają na Break Tackle ani odwrotnie.
Steam: Pegaz

Awatar użytkownika
Pieta
trener
Posty: 2786
Rejestracja: 20 paź 2015, 22:24
Lokalizacja: Wrocław

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: Pieta » 27 sty 2020, 18:48

Rogi dodają +1 do siły bazowej w blitzu. Czyli najpewniej BG ST5 będzie miał ST6. Później sprawdza się asysty.
Break Tackle nie ma tu nic do rzeczy, bo dotyczy tylko rzutu na unik podczas ruchu.
Steam, BB2: Pieta
Grupa Steam: Blood Bowl Polska

Awatar użytkownika
leon
Zdobyte Trofea:
Zdobyte Trofea:
Posty: 5376
Rejestracja: 13 lut 2015, 07:42

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: leon » 27 sty 2020, 23:45

to pytanie juz tu było btw
Amazonki PL-stół-11 56-19-19
Chaos PL-stół-11 9-4-2

Awatar użytkownika
MysiorPysior
Zdobyte Trofea:
Zdobyte Trofea:
Posty: 676
Rejestracja: 30 gru 2017, 16:21

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: MysiorPysior » 19 lut 2020, 08:02

Jest 8ma tura przeciwnika a moja dopiero ma nadejść. Mój zawodnik z piłką jest wepchnięty na pole TD rywala co skutkuje przesunięciem mojego znacznika tur na 8mą. Pytanie jest następujące: ile jest rzutów na KO? Po 8mej rywala gdzie zdobyłem przyłożenie i później znowu po mojej pominiętej czy tylko jeden po mojej ósmej?
Steam: https://steamcommunity.com/profiles/76561198027844116/

BB2: MysiorPysior

FUMBBL: Mesior

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kwestia Zasad”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości