Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

"Piłka jest kolczasta a pola punktowe są dwa". Wszystko o zasadach gry Blood Bowl.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pieta
trener
Posty: 2153
Rejestracja: 20 paź 2015, 22:24
Lokalizacja: Wrocław

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: Pieta » 09 maja 2018, 07:19

Gwiazd i najemników. O czeladnikach :) nie ma tam mowy.

I tak. Ich dobiera się według zasad po meczu i wcale nie są obowiązkowi jak w bb2, gdzie sekwencja pomeczowa trwa aż nie rozpocznie się kolejny mecz.
Steam, BB2: Pieta
Grupa Steam: Blood Bowl Polska

Awatar użytkownika
Vincent
Zdobyte Trofea:
Zdobyte Trofea:
Posty: 894
Rejestracja: 31 gru 2016, 09:13
Lokalizacja: Warszawa

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: Vincent » 09 maja 2018, 08:17

Hm, czyli gra Tierem 3 (gdzie bazuje się na inducementach, w tym star playerach i najemnikach) i realna walka o zwycięstwo w finale staje się jeszcze trudniejsza?
Steam: vin_88
BB2: VincentPL

"...you know, if the worst thing that happens to you is you roll a bunch of 1s and your computer pixels die, then you should consider it a damn good day."
"Fun fact: Nuffle backwards is Elf Fun."

Awatar użytkownika
Pieta
trener
Posty: 2153
Rejestracja: 20 paź 2015, 22:24
Lokalizacja: Wrocław

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: Pieta » 09 maja 2018, 08:32

Ale że tier 3 w półfinale lub finale? To niezgodne z fluffem.
Steam, BB2: Pieta
Grupa Steam: Blood Bowl Polska

Awatar użytkownika
Crazy_Cow
trener
Posty: 745
Rejestracja: 07 kwie 2016, 10:43

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: Crazy_Cow » 09 maja 2018, 09:43

Pieta pisze:Ale że tier 3 w półfinale lub finale? To niezgodne z fluffem.
Inducmenty wchodzą tylko bez gwiazd;)


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
Smollar
trener
Posty: 1650
Rejestracja: 10 wrz 2016, 00:13
Lokalizacja: WarSaw

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: Smollar » 25 maja 2018, 08:37

bukszpan pisze:
24 maja 2018, 23:21
Skoro już jesteśmy przy takich pytaniach, to czy można nieudany rzut na Pro przerzucić przerzutem drużynowym?Czyli dla jasnośći:
wyrzucam 2 czachy
odpalam Pro
nie udaje się
wydaję przerzut drużynowy
wykonuję jeszcze raz rzut na Pro
Wydaje mi się, że nie bardzo, gdyż nie można przecież przerzucać przerzutu (a Pro to przerzut).

BTW, tu jest temat osobny dot. zasad :? :P
Gamonie mieszają kostkami w kuflu z piwem.

steam: smollar http://steamcommunity.com/profiles/76561197990213398/
BB2 i FUMBBL: Smollar73

Awatar użytkownika
ninjaska
Zwycięzca 2 dywizji PLBB
Zwycięzca 2 dywizji PLBB
Posty: 530
Rejestracja: 07 cze 2013, 09:41

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: ninjaska » 25 maja 2018, 09:10

Upewniam się. Jeśli mam dwóch graczy z umiejętnością 'leader', otrzymuję tylko jeden dodatkowy przerzut?
Deadline nie miesza alkoholi, bowiem obawia się kaca.

Awatar użytkownika
Smollar
trener
Posty: 1650
Rejestracja: 10 wrz 2016, 00:13
Lokalizacja: WarSaw

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: Smollar » 25 maja 2018, 09:29

ninjaska pisze:
25 maja 2018, 09:10
Upewniam się. Jeśli mam dwóch graczy z umiejętnością 'leader', otrzymuję tylko jeden dodatkowy przerzut?
Tak.
Gamonie mieszają kostkami w kuflu z piwem.

steam: smollar http://steamcommunity.com/profiles/76561197990213398/
BB2 i FUMBBL: Smollar73

Awatar użytkownika
Pieta
trener
Posty: 2153
Rejestracja: 20 paź 2015, 22:24
Lokalizacja: Wrocław

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: Pieta » 25 maja 2018, 09:31

Smollar pisze:
25 maja 2018, 08:37
Wydaje mi się, że nie bardzo, gdyż nie można przecież przerzucać przerzutu (a Pro to przerzut).
Pro to nie jest przerzut. To zwykły rzut na 4+, tak samo jak rzut na lonera. Te testy można przerzucać i dopiero jak je zdasz masz możliwość przerzutu. Jeśli go jeszcze masz :mrgreen:
ninjaska pisze:
25 maja 2018, 09:10
Upewniam się. Jeśli mam dwóch graczy z umiejętnością 'leader', otrzymuję tylko jeden dodatkowy przerzut?
Tak. To by było przegięcie u niektórych drużyn.
Steam, BB2: Pieta
Grupa Steam: Blood Bowl Polska

Awatar użytkownika
Smollar
trener
Posty: 1650
Rejestracja: 10 wrz 2016, 00:13
Lokalizacja: WarSaw

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: Smollar » 25 maja 2018, 12:35

Pieta pisze:
25 maja 2018, 09:31
Pro to nie jest przerzut. To zwykły rzut na 4+, tak samo jak rzut na lonera. Te testy można przerzucać i dopiero jak je zdasz masz możliwość przerzutu.
No faktycznie, na logikę - racja.
Inkq pisze:
25 maja 2018, 10:30
Grałem wampirami z pro i nie mogłem przerzucić nie udanego rzutu na pro przerzutem drużynowym.
Ale niestety w Cyanide to zjeb..i i mnie zmylili, gdyż na PC nie można przerzucić Lonera na 100%, i wygląda na to, że również Pro.
Gamonie mieszają kostkami w kuflu z piwem.

steam: smollar http://steamcommunity.com/profiles/76561197990213398/
BB2 i FUMBBL: Smollar73

Awatar użytkownika
ninjaska
Zwycięzca 2 dywizji PLBB
Zwycięzca 2 dywizji PLBB
Posty: 530
Rejestracja: 07 cze 2013, 09:41

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: ninjaska » 25 maja 2018, 13:54

Lonera nie sposób przerzucić, bo to już rzut na przerzut. A tylko jeden przerzut na turę...
Dzięki za tego leadera, cały misterny plan...
Deadline nie miesza alkoholi, bowiem obawia się kaca.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kwestia Zasad”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość