Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

"Piłka jest kolczasta a pola punktowe są dwa". Wszystko o zasadach gry Blood Bowl.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Oren
trener
Posty: 1179
Rejestracja: 25 sty 2018, 10:25
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: Oren » 25 sty 2019, 12:52

Pytanko się nasunęło. Zawodnik stoi w dwóch tacklezonach dwóch zawodników z mackami. Aby wyjść z tego musi wykonać dwa rzuty na macki i dopiero unik? czy wystarczy jeden?

Na moje to logiczne że jak wyszedł z jednego to musi jeszcze rzucić drugi raz ale wolę się dopytać.
Jesteś tak dobry jak Twój ostatni mecz!
Oren (Skaven) vs Doman (Dark Elf) 4-2
Ostatni turniej - Gang Pętaków
Płytki Dołek (Undead) - 2/0/1 - 3/8 miejsce!

Nick na Steam: Oren

Obrazek

Awatar użytkownika
Pegaz
Zdobyte Trofea:
Zdobyte Trofea:
Posty: 401
Rejestracja: 18 paź 2015, 15:20

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: Pegaz » 25 sty 2019, 13:00

Oren pisze:
25 sty 2019, 12:52
Pytanko się nasunęło. Zawodnik stoi w dwóch tacklezonach dwóch zawodników z mackami. Aby wyjść z tego musi wykonać dwa rzuty na macki i dopiero unik? czy wystarczy jeden?

Na moje to logiczne że jak wyszedł z jednego to musi jeszcze rzucić drugi raz ale wolę się dopytać.
W opisie Tentacles (Mutation) napisane jest, że rzuca 1 raz na macki.
Steam: Pegaz

Awatar użytkownika
Oren
trener
Posty: 1179
Rejestracja: 25 sty 2018, 10:25
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: Oren » 25 sty 2019, 13:20

Dobra doczytałem....nieco nie logiczne ale zasady to zasady.
Jesteś tak dobry jak Twój ostatni mecz!
Oren (Skaven) vs Doman (Dark Elf) 4-2
Ostatni turniej - Gang Pętaków
Płytki Dołek (Undead) - 2/0/1 - 3/8 miejsce!

Nick na Steam: Oren

Obrazek

Awatar użytkownika
MarkusNord
trener
Posty: 1486
Rejestracja: 27 lis 2016, 23:15

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: MarkusNord » 25 sty 2019, 13:47

Tak samo jest z Diving Tacle :)
Prezes jest tylko jeden!
Skazany na dwarfy...

steam: MarkusNord
FUMBBL: MarkusNord


Obrazek

Awatar użytkownika
Nimar
Zdobyte Trofea:
Zdobyte Trofea:
Posty: 7001
Rejestracja: 20 lut 2013, 16:27

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: Nimar » 30 sty 2019, 21:44

Miałem dzisiaj mały problem z interpretacją skilla Side Step. Może mi pomożecie. Z PC pamiętam, że jest tak. Ja atakuje gościa ze side step wyrzucam push i on określa na jakie pole idzie a potem ja decyduje czy idę za nim czy nie. Czy jest na odwrót czyli ja najpierw mówię czy idę za nim czy nie, a on potem na jakie pole przeskakuje.
nick steam: Nimar

Awatar użytkownika
Vincent
Zdobyte Trofea:
Zdobyte Trofea:
Posty: 1785
Rejestracja: 31 gru 2016, 09:13
Lokalizacja: Warszawa

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: Vincent » 30 sty 2019, 21:48

tak jak ze zwykłym pushem bez ss. Najpierw pchnięcie na konkretne pole, potem decyzja czy podążasz czy nie.
Steam: vin_88
BB2: VincentPL


"...you know, if the worst thing that happens to you is you roll a bunch of 1s and your computer pixels die, then you should consider it a damn good day."

Awatar użytkownika
Nimar
Zdobyte Trofea:
Zdobyte Trofea:
Posty: 7001
Rejestracja: 20 lut 2013, 16:27

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: Nimar » 30 sty 2019, 22:02

Ha czyli miałem rację!! :D
nick steam: Nimar

Awatar użytkownika
Larry Croft
Zdobyte Trofea:
Zdobyte Trofea:
Posty: 750
Rejestracja: 06 sie 2017, 02:08

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: Larry Croft » 09 lut 2019, 18:44

Trivia jest taka, że zawodnik Nimara i tak miał frenzy xd

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Larry Croft na Steam:
http://steamcommunity.com/profiles/76561198008138667/

Gdybym miał wybierać pomiędzy miłością a nienawiścią, wolałbym wzbudzać strach niż być kochanym. ~ Niccolò Machiavelli

Awatar użytkownika
bukszpan
Zdobyte Trofea:
Zdobyte Trofea:
Posty: 2141
Rejestracja: 16 sty 2016, 18:48
Lokalizacja: Kielce

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: bukszpan » 13 lut 2019, 10:47

Na kontuzjowanej gwieździe nie mogę użyć medyka, to wiem, ale czy mogę na gwieździe która wyłapała K.O. ?

Awatar użytkownika
leon
Zdobyte Trofea:
Zdobyte Trofea:
Posty: 3328
Rejestracja: 13 lut 2015, 07:42

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: leon » 13 lut 2019, 11:07

to samo
Amazonki PL-stół-11 37-15-13
Chaos PL-stół-11 8-1-1

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kwestia Zasad”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość