Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

"Piłka jest kolczasta a pola punktowe są dwa". Wszystko o zasadach gry Blood Bowl.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Larry Croft
Zdobyte Trofea:
Zdobyte Trofea:
Posty: 488
Rejestracja: 06 sie 2017, 02:08

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: Larry Croft » 14 mar 2019, 00:18

Rebbl, ale można zrobić własny

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Larry Croft na Steam:
http://steamcommunity.com/profiles/76561198008138667/

Gdybym miał wybierać pomiędzy miłością a nienawiścią, wolałbym wzbudzać strach niż być kochanym. ~ Niccolò Machiavelli

Awatar użytkownika
m6k3
trener
Posty: 781
Rejestracja: 25 mar 2018, 14:00

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: m6k3 » 14 mar 2019, 07:07

Pytanko :) Jeśli mam Grima Ironjaw'a i gostek ma Muliple Block to czy dountless działa przy 2 bloku? I kolejne pytanko jeśli nim blitzuje i dostawię go do dwóch zawodników zespołu przeciwnego to też mogę blokować 2 razy ?
Profil Steam : http://steamcommunity.com/profiles/76561198041777240/

Profil BB2: m6k3

Profil FUMBBL: m6k3

Awatar użytkownika
leon
Zdobyte Trofea:
Zdobyte Trofea:
Posty: 2464
Rejestracja: 13 lut 2015, 07:42

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: leon » 14 mar 2019, 07:43

Dauntless działa zawsze gdy blokujesz silniejszego, ale tu mam problem w interpretacji. Kiedy dolicza sie bonus do siły obroncy przy podwojnym bloku? Czy dauntless nie jest najpierw? Nie jestes słabszy, nie ma bonusu i potem dopiero przeciwnik dostaje bonus za Multiple blok? Stawiałbym, ze tak jest bo asysty dolicza sie tez po dauntless.

Awatar użytkownika
Pieta
trener
Posty: 2381
Rejestracja: 20 paź 2015, 22:24
Lokalizacja: Wrocław

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: Pieta » 14 mar 2019, 08:24

Multiple block nie działa po blitzu. Tylko Block Action.
Po Multiple blocku nie można podążać. Czyli frenzy nie działa.
Dauntless według mnie liczy się za każdym razem, a siła jest porównywana po modyfikatorach za multiple block. Bijąc gościa o tej samej sile lub o 1 niższej jesteś słabszy, bo on dostaje modyfikator +2 do siły.
Ostatnio zmieniony 14 mar 2019, 11:39 przez Pieta, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Literówka
Steam, BB2: Pieta
Grupa Steam: Blood Bowl Polska

Awatar użytkownika
m6k3
trener
Posty: 781
Rejestracja: 25 mar 2018, 14:00

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: m6k3 » 14 mar 2019, 08:48

Dzieki za pomoc @Pieta, teraz mam wizje jak to mniej wiecej powinno wygladac :)
Profil Steam : http://steamcommunity.com/profiles/76561198041777240/

Profil BB2: m6k3

Profil FUMBBL: m6k3

Awatar użytkownika
Larry Croft
Zdobyte Trofea:
Zdobyte Trofea:
Posty: 488
Rejestracja: 06 sie 2017, 02:08

Re: Pytania do ekspertów dotyczące zasad BB

Post autor: Larry Croft » 14 mar 2019, 09:43

W dz2 jest zapisane, że po prostu robi się normalne bloki zakładając, że przeciwnik ma siłę o 2 większą niż naprawdę. W tym przypadku dauntlessa powinien być testowany na początku bloku przeciwko silniejszemu przeciwnikowi. Wydaje mi się, że bb2 jest inaczej.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Larry Croft na Steam:
http://steamcommunity.com/profiles/76561198008138667/

Gdybym miał wybierać pomiędzy miłością a nienawiścią, wolałbym wzbudzać strach niż być kochanym. ~ Niccolò Machiavelli

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kwestia Zasad”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość