Bugi

Rozmowy ogólne o Blood Bowl II
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nimar
Zdobyte Trofea:
Zdobyte Trofea:
Posty: 6657
Rejestracja: 20 lut 2013, 16:27

Re: Bugi

Post autor: Nimar » 09 lut 2017, 09:00

Wchodzisz do gry, w grze w sklep i tam jest opcja wykorzystaj kod, wpisujesz z karteczki która dostałeś i potem w opcjach będziesz mógł wybrać piłkę. Jest taka mroczna (czarna z łańcuchami lub czaszka)
nick steam: Nimar

Awatar użytkownika
Elkołak
Zdobyte Trofea:
Zdobyte Trofea:
Posty: 2699
Rejestracja: 08 lip 2014, 13:21
Lokalizacja: Grudziądz

Re: Bugi

Post autor: Elkołak » 09 lut 2017, 09:09

czaszka, czaszka, koponya :D Dzięki wielkie może dziś z Rottim zagramy czaszką :D
steam: Elkolak75

PO 2016 Strażnicy Kostnicy (khemri) 1-4-0
PO 2017 Szydercze Piszczele (undead 2-0-3
PO 2018 Szepczące Mogiły (Necro) 3-1-1
Od martwego elfa lepszy jest tylko taki, który konając zdradza Ci taktykę swojej drużyny...

Awatar użytkownika
Perihelion
Zdobyte Trofea:
Zdobyte Trofea:
Posty: 1772
Rejestracja: 17 sty 2013, 14:15
Lokalizacja: Szczecin

Re: Bugi

Post autor: Perihelion » 09 lut 2017, 17:44

A skąd ten kod wziąć :?:

Awatar użytkownika
bukszpan
Zdobyte Trofea:
Zdobyte Trofea:
Posty: 1324
Rejestracja: 16 sty 2016, 18:48
Lokalizacja: Kielce

Re: Bugi

Post autor: bukszpan » 09 lut 2017, 17:56

Z figurkowego Blood Bowla.
Jest w pudełku z podstawką.
Ostatnio zmieniony 09 lut 2017, 17:58 przez bukszpan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Perihelion
Zdobyte Trofea:
Zdobyte Trofea:
Posty: 1772
Rejestracja: 17 sty 2013, 14:15
Lokalizacja: Szczecin

Re: Bugi

Post autor: Perihelion » 09 lut 2017, 17:58

Głupie pytanie, ale może ma ktoś wolny kod na zbyciu :?:

Awatar użytkownika
Vincent
Zdobyte Trofea:
Zdobyte Trofea:
Posty: 854
Rejestracja: 31 gru 2016, 09:13
Lokalizacja: Warszawa

Re: Bugi

Post autor: Vincent » 17 mar 2017, 22:42

Pytanko, bo nie wiem czy to bug, czy umyslne dzialanie i wszystko jest w porzadku:

Mam throwera AG4 ze strong armem.
Robilem long pass bez dodatkowych modyfikatorow.

Czyli AG4 -1 za long pass +1 za strong arm = rzut na 3+
Podajac pilke pojawilo mi sie 50% sukcesu i tak samo na dolnym pasku bylo pokazane ze sukces od 4+.

Zastanawiam sie czy cos jest nie tak z tym skillem, czy wlasnie specyficzny opis ze to de facto nie jest modyfikator samego poziomu trudnosci, a modyfikator wyniku rzutu kostka, powoduje ze niby 4+ ale jak rzuce 3 to mi doda 1 i bedzie sukces?
Steam: vin_88
BB2: VincentPL

"...you know, if the worst thing that happens to you is you roll a bunch of 1s and your computer pixels die, then you should consider it a damn good day."

Awatar użytkownika
Smollar
trener
Posty: 1597
Rejestracja: 10 wrz 2016, 00:13
Lokalizacja: WarSaw

Re: Bugi

Post autor: Smollar » 18 mar 2017, 00:20

Vincent pisze:Pytanko, bo nie wiem czy to bug, czy umyslne dzialanie i wszystko jest w porzadku:

Mam throwera AG4 ze strong armem.
Robilem long pass bez dodatkowych modyfikatorow.

Czyli AG4 -1 za long pass +1 za strong arm = rzut na 3+
Podajac pilke pojawilo mi sie 50% sukcesu i tak samo na dolnym pasku bylo pokazane ze sukces od 4+.

Zastanawiam sie czy cos jest nie tak z tym skillem, czy wlasnie specyficzny opis ze to de facto nie jest modyfikator samego poziomu trudnosci, a modyfikator wyniku rzutu kostka, powoduje ze niby 4+ ale jak rzuce 3 to mi doda 1 i bedzie sukces?

Przy Strong Arm możesz dodać 1 do wyniku rzutu kością podczas podania, więc pewnie dlatego.
Gamonie mieszają kostkami w kuflu z piwem.

steam: smollar http://steamcommunity.com/profiles/76561197990213398/
BB2 i FUMBBL: Smollar73

Awatar użytkownika
bukszpan
Zdobyte Trofea:
Zdobyte Trofea:
Posty: 1324
Rejestracja: 16 sty 2016, 18:48
Lokalizacja: Kielce

Re: Bugi

Post autor: bukszpan » 21 mar 2017, 18:59

Tyle czasu nie natknąłem się na jakieś większe problemy z gra, ale do czasu, czyli do wczoraj.
I to od razu chyba nawet na 2.

Po pierwsze, czy jest jakaś zasada zabraniająca użyć Czarodzieja w tej dodatkowej rundzie która obrońca dostaje po wykopie? Jeśli nie, to jest właśnie wczorajszy pierwszy bug.

Drugi był poważniejszy niestety. I kosztował mnie walkower.
Grałem przeciwko szczurom i jeden z kanalarzy miał +1 do zasięgu ruchu, oraz umieki dajace mu dodatkowe GFI, przerzut przy GFI oraz skok. Kwintesencja jednoturowego zdobywcy punktów. Ustawiłem sie przed wykopem tak, aby jesli będzie chciał zdobyć punkt musial jednocześnie wykonać skok i robić GFI. Tak tez zrobił.
I kiedy tylko to zaczęło się dziać, w sensie sama końcówka akcji. Już te rzuty czy uda mu sie skok i GFI gra wyrzuciła mnie do pulpitu. Nic to, szybkie odpalenie ponowne gry i powrót do meczu. I tutaj po 2-3 sekundach znów wywalenie do pulpitu. Tak z trzy razy, aż w koncu dałem sobie spokój. Gra niestety zinterpretowała jako moja dezercję. :>

Awatar użytkownika
Pieta
trener
Posty: 2109
Rejestracja: 20 paź 2015, 22:24
Lokalizacja: Wrocław

Re: Bugi

Post autor: Pieta » 21 mar 2017, 19:33

Z tym czarodziejem to by musiał jakiś starszy FAQ wyjaśnić. Bonusowa runda przy blitz z Kick-offa może nie być traktowana jako Twoja własna runda, żeby czarodzieja można było użyć.

A może powoli czarodzieje są już usuwani z gry :mrgreen:

Obrazek
Steam, BB2: Pieta
Grupa Steam: Blood Bowl Polska

Awatar użytkownika
Vincent
Zdobyte Trofea:
Zdobyte Trofea:
Posty: 854
Rejestracja: 31 gru 2016, 09:13
Lokalizacja: Warszawa

Re: Bugi

Post autor: Vincent » 21 mar 2017, 20:27

Z leapem i GFI to dziwne. Ja tak czasem robie wood elfami i dotąd nikogo z gry nie wyrzuciłem. Chyba że ktoś w algorytmie nie przewidział wykonywania leapów przy ruchu większym od 10 pól :D ale to wtedy jego też powinno wywalić z gry.
Steam: vin_88
BB2: VincentPL

"...you know, if the worst thing that happens to you is you roll a bunch of 1s and your computer pixels die, then you should consider it a damn good day."

ODPOWIEDZ

Wróć do „Blood Bowl II”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość