Parę zasad konkursu:
Terminy
- konkurs rozpocznie się 02.01 a zakończy 12.02
- dołączyć do konkursu nie można później niż 02.02
- po zakończeniu konkursu zostanie otwarta ankieta dnia 13.02 i będzie trwać do 21.02 - zwycięzca zostanie wyłoniony przez głosowanie w ankiecie, w przypadku remisu organizator podda remisowe prace pod głos trzech niezależnych rzeszowskich malarzy (Black Unicorn Studi, Uruk's Customs & Figure Painting i Angerfish.Studio)
- zwycięzca zostanie ogłoszony dnia 22.02
Zasady wzięcia udziału
- na rzecz konkursu powstanie podforum w dziale "Galeria", aby zgłosić swoją pracę do konkursu należy założyć temat w tym podforum
- pomocne byłoby w pierwszym poście tematu swojej pracy umieszczenie zdjęcia modelu który będzie malowany, rysunek konceptu pracy lub samo foto produktu, który ma być zakupiony jako część pracy
- model wystawiony jako praca musi być przygotowany/zakupiony specjalnie na rzecz tego konkursu (inaczej - nie może być to już wcześniej pomalowany model)
- organizator (w tej edycji @Shawass) pozostawia sobie prawo do upomnienia uczestnika w komentarzu w temacie jego pracy że dana praca nie jest zgodna z zasadami konkursu lub że odbywają się wałki i dana praca jest niedopuszczona do konkursu
Co może być zgłoszone
- praca musi przedstawiać kibica(ów), kibola(ów) lub cheerleaderkę(i)
- praca może być być pojedynczym modelem lub dioramą mieszczącą się na podstawce 60mm (w przypadku kwadratowych podstawek 60x60mm

- dioramy o większej podstawie są dopuszczone po konsultacji z organizatorem konkursu, jednak ogólną zasadą w tym przypadku jest, że powinna mieścić się na przestrzeni dugoutu boiska turniejowego
- konwersje są jak najbardziej mile widziane
Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany regulaminu, postara się tego nie robić jeśli nie będzie to uzasadnione

Nie będę prowadził listy chętnych, tak jak wspomniane każdy chętny otworzy temat po Sylwestrze. Poniżej właściwy post. Zapraszam do uczestnictwa

Yo, tak sobie myślę - @Tomek Kos zainspirował mnie ostatnio podczas Winter Cup nie próbą gry psychologicznejale swoimi kibolami. Więc planuję zabrać się do zrobienia Gamoniowych kiboli do mojej drużyny. I tak sobie pogadałem z Domingo i sobie myślę....
Co sądzicie o tym żeby zrobić kolejnego Golden Nuffla od 1 stycznia do, powiedzmy, 1 lutego o tematyce "kibice i czirliderki"?
Kryteria konkursu:
- pojedynczy model/diorama mieszczące się na maksymalnie podstawce 60x60mm (jeśli potrzebne większe to będą przez organizatora rozstrzygane konkretne rozmiary - nie chodzi o zrobienie dioramy na pół stołu której nikt nigdy na turnieju nie zobaczy ale czegoś co będzie można na stole postawić i jeszcze zagrać przy tym)
- katedoria to kibice/huligani/cheerleaderki, nie kucharze, sprzedawcy hot-dogów, aptekarze itp (jeśli by była wątpliwość co do modelu to fota na forum i organizator decyduje)
- model musi być pomalowany od zera przez użytkownika zgłaszającego pracę wyłącznie na rzecz tego konkursu (czyt. modele już gotowe przed konkursem nie wchodzą w grę)
- zdjęcie modelu przed rozpoczęciem malowania i po jego ukończeniu (WIPy w trakcie konwertowania/malowania mile widziane)
- termin wstępnie to 31 dni, do negocjacji ofc ale nie widzę sensu więcej niż 42 dni
Co wy na takie coś? Oczywiście chętnie oddam komuś pałeczkę dowodzenia tym, ale tak mi przyszło do głowy.
Dajcie znać tak do 16.12 co sądzicie, jeśli będziecie za to ruszamy po świętach/1 stycznia